احتمال ناقل کورونا بودن افرادی که علائم ندارند، نادر است!؟

سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاست؛ باتوجه به مطالعات گسترده و معتبر ارائهشده توسط تیمهای تحقیقاتی سراسر جهان، با دو دسته از افراد ناقل بیماری کورونا روبهرو هستیم:
دسته اول ناقلین بیعلامت: افرادی که به بیماری مبتلا شده اما هیچ علامتی ندارند و نخواهند داشت که در اصطلاح پزشکی، “آسیمپتوماتیک” نامیده میشوند.
دسته دوم ناقلین بدون علامت: افرادی که به بیماری مبتلا میشوند و بعد از ابتلا تا مدتی علامت نداشته و کم کم علائم در آنها ظاهر میشود. به این افراد در زمان بیعلامتی در اصطلاح پزشکی، “پره سیمپتوماتیک” گفته میشود و ناقل بیعلامت قبل از بروز علائم هستند.
مقالات علمی قبل از این نشان دادهبودند که احتمالا بین بیست تا چهل درصد موارد ابتلا کورونا، از طریق سرایت از افراد بیعلامت اتفاق میافتد که شامل دو گروه فوق میشود؛ علت آن نیز معلوم نبودن بیماری فرد بود که به دلیل بیاطلاعی، خود فرد و اطرافیان رعایت نکرده و بیماری منتقل میشود.
اما اکنون سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاست: اگرچه از افراد بیعلامت امکان سرایت غیرممکن نیست اما احتمال آن بسیار ضعیف میباشد. این موضوع (سرایت از فرد مبتلا بیعلامت) درمورد افراد پره سیمپتوماتیک، دو الی سه روز قبل از بروز علامت بیماری به قوت خود باقیست و احتمال سرایت از این افراد بسیار بالاست.
باید به این نکته توجه داشت که همچنان امکان انتقال بیماری کورونا از هر فردی که در اطراف ماست، وجود خواهد داشت؛ چرا که ما نمیدانیم اطرافیان ما در صورت ابتلا به ویروس، در کدام دسته قرار داشته و خطر سرایت به ما تا چه حد بالاست. بنابراین رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک همچنان ضروری است.