نزدیکشدن به شناخت داروهای جدید در درمان بیماری کرونا

اخیرا مقالهای در ژورنال معتبر نیچر با موضوع: تاثیر احتمالی ۱۲۰۰۰ داروی احتمالی در مهارکردن ویروس کرونا منتشر شدهاست. از میان این ۱۲۰۰۰ دارو، ۱۰۰ دارو بررسی آزمایشگاهی و نهایتا ۲۱ دارو شناسایی شدهاست. یکی از این داروها رمدسیویر است. ۱۳ دارو درحال حاضر در فازهای مختلف کارآزمایی قرار دارند و هنوز تاییدیه نهایی دریافت نکردهاند. در طی این آزمایشات ۴ دارو اثرات مشابه رمدسیویر و چهار داروی apilimod ، hanfangchin A، clofazimine و ONO بهترین و بیشترین تاثیر برای مهار ویروس کرونا را داشتند.
این آزمایشات بیشتر بر روی بافت ریه انسانی آلوده به ویروس کرونا انجام شد و محققین امید دارند با این شیوه داروهای موثرتری را برای درمان بیماری کرونا بیابند.
داروهای مورد آزمایش در این مطالعه تایید قبلی درموارد دیگر داشته و محققان دانش لازم را در خصوص خطرات احتمالی آنها از پیش داشتند بنابراین روند تایید چنین داروهایی برای درمان بیماری کرونا (نظیر آنچه در مورد هیدروکسی کلروکین اتفاق افتاد)، سریعتر خواهدبود.
از آنجایی که درحال حاضر تنها داروی رمدسیویر تاییدیه نهایی FDA، آنهم به صورت مجوز اضطراری موقت را دارد؛ بنابراین باتوجه به اینکه رمدسیویر در کوتاهکردن طول مدت درمان موثر بوده و در کاهش مرگومیر اثر چندانی ندارد، لزوم تایید داروهای جدید بسیار زیاد است.
تاثیر این داروها از آن جهت اهمیت دارد که همراهکردن برخی از این داروها با رمدسیویر جهت کاهش مرگومیر و افزایش قدرت تاثیر آن، توصیه شدهاست.
نکته مهم در مورد این ۲۱ دارو، غلظت موثر آنها بر ویروس کرونا میباشد؛ بهطوری که در همین غلظتها امکان تجویز دارو بدون خطر احتمالی برای انسان وجود دارد.